Bijeenkomst voor familieleden

Middin organiseert een bijeenkomst voor familieleden van mensen met een beperking. Familieleden willen graag dat hun zoon/dochter/broer/zus een goed leven kan leiden en mensen om hen heen hebben die hen daarbij ondersteunen. Nu én in de toekomst. De ervaringen die families hebben met zorginstanties, personeel, regelgeving en gedoe is vaak enorm en complex. Begrip voor hun situatie vindt men vooral bij elkaar. Deze bijeenkomst biedt de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren. Dit gebeurt aan de hand van verhalen van andere families en hun visie op een goed leven. Ook is er een presentatie over Sociale Rolversterking (SRV) wat een leidraad kan bieden voor een eigen visie op een goed leven.

Wat?

 

Familieleden horen diverse ervaringen die mensen hebben in binnen- en buitenland en ontmoeten elkaar. Aan de hand van die ervaringen komen visie, vragen, valkuilen en ideeën aan de orde. Allemaal vanuit de overtuiging dat iedereen de gelegenheid krijgt om het leven te leiden dat bij hem/haar past ongeacht (de zwaarte van) zijn beperking. Een goed leven waar mensen zelf de regie hebben, zich kunnen ontwikkelen, wonen & werken & recreëren op een plek die bij hen past. Dit staat vaak haaks op wat er nu gebeurt: plekken die zijn afgestemd op hun beperking in plaats van hun persoonlijkheid.

 

Waar en wanneer?

 

Hoofdkantoor Middin, Burgemeester Elsenlaan 170, 2288 BH Rijswijk.

Er is plek voor een beperkt aantal personen. De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 21 april van 10.00 tot 15.00 uur, inclusief lunch. Daarnaast is de bijeenkomst online toegankelijk waarbij uiteraard ook gelegenheid is om mee te praten.

Middin vraagt een bijdrage van €25 per persoon. Neem contact op als dit bedrag je belemmert om deel te nemen.

Hoe?

 

Darcy Elks (USA) is die dag spreker. Zij is moeder van een dochter met een beperking én een veelgevraagde senior trainer Sociale RolVersterking (SRV). Door die combinatie is zij als geen ander in staat om anderen te inspireren en te helpen bij het bouwen van een goed leven voor, en zeker ook samen met, hun familielid.

De presentatie van Darcy is in het Engels. De ervaring is dat Darcy toegankelijk Engels spreekt (rustig, eenvoudig taalgebruik) en dat het ook goed te volgen is als je niet zo goed in Engels bent of als je denkt dat je Engels onvoldoende is. Er kan gebruikt gemaakt worden van een fluistertolk als dat wenselijk is zodat iedereen de presentatie kan volgen.

Melie van Wolfswinkel vertelt over haar dochter Miriam en de manier waarop haar leven invulling heeft gekregen

Ellen Lagerweij vertelt over haar gezin met meerdere kinderen met een beperking en hoe zij een volwaardig kinderleven voor en met hen tot stand brengt.

 

 

Aanmelden?

 

Aanmelden voor 1 april  via SRV@middin.nl

 

Vermeld in de aanhef dat het gaat om de SRV bijeenkomst voor familieleden

op vrijdag 21 april

 

Graag in de mail de volgende gegevens:

  • Met hoeveel personen je aanwezig zult zijn,
  • Vermeld naam/ namen van de aanwezige personen en telefoonnummer
  • Adresgegevens waar de factuur naar toe verstuurd kan worden.
  • Of je online aansluit of in Rijswijk de bijeenkomst bijwoont.
  • Of er nog specifieke dieet wensen zijn waar rekening mee gehouden moet worden voor de lunch in Rijswijk.
  • Of er ondersteuning nodig is in het vertalen van de Engelstalige onderdelen.

 

Vragen?

 

SRV@middin.nl

 

 

Deze bijeenkomst komt tot stand dankzij de gastvrijheid van Middin.
We hopen je daar te zien.

 

SRV Nederland en Middin.