Op donderdagmiddag 20 april as. organiseert Middin in samenwerking met SRV-Nederland een netwerkbijeenkomst waar Darcy Elks een presentatie zal geven over het gedachtegoed Sociale Rolversterking (SRV).

Sociale Rolversterking leert je als (kwetsbaar) persoon om de goede dingen van het leven te vinden, te ervaren en midden in het leven te staan, ongeachte de ernst van je beperking. Hoe meer waardevolle sociale rollen je hebt (zoals dochter, student, collega, buurman, vriend), hoe meer je in het leven staat. Rollen leveren je status op en ervaring, zelfvertrouwen, respect, contacten, relaties, zeggenschap, vrijheid, kansen, persoonlijke groei en materiële zaken. Dit in tegenstelling tot de rol van cliënt. Iemand die op veel, tot alle, facetten van zijn leven ( wonen, werken, vrijetijd etc) in de rol van cliënt zit zal sneller bovenstaande zaken ontberen en meer aan de rand van de samenleving staan.

Darcy Elks is hoofdtrainer Sociale Rol Versterking. Ze studeerde jaren bij dr. Wolfensberger, de grondlegger van het gedachtengoed en zij werkt haar hele leven al als belangenbehartiger en trainer. Ze reist de hele wereld af voor presentaties, trainingen, workshops en onderzoeken. Haar inspiratie haalt zij uit haar verbondenheid met mensen voor wie het goede leven niet vanzelf komt. Darcy is moeder van 3 kinderen, waarvan een dochter met een verstandelijke beperking. Darcy woont met haar man Martin in Pennsylvania in de VS.

De presentatie van Darcy is in het Engels. De ervaring is dat Darcy toegankelijk Engels spreekt (rustig, eenvoudig taalgebruik) en dat het ook goed te volgen is als je niet zo goed in Engels bent. Er kan gebruikt gemaakt worden van een fluistertolk als dat wenselijk is zodat iedereen de presentatie kan volgen.

Na de presentatie van Darcy volgt een korte presentatie van medewerkers van Middin over het effect van werken vanuit dit gedachtengoed op de mensen die we ondersteunen, het effect op begeleiders en hoe SRV aansluit op de visie van de VGN en Middin. Daarna volgt een introductie over de 3 daagse SRV training ‘incusive lifestyles’ in oktober 2023 en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. We sluiten af met een borrel.

 

Wij hopen, dat de twee presentaties u enthousiast maken voor het volgen van de driedaagse workshop ‘inclusief lifestyles’ eind oktober dit jaar. Tijdens deze drie dagen zal Darcy diverse thema’s vanuit SRV toelichten en uitdiepen, waarna met praktische oefeningen het geleerde in de praktijk kan worden gebracht. Je leert de ondergewaardeerde rol van cliënt te verkleinen of voorkomen en gewaardeerde sociale rollen op te bouwen of te versterking, passend bij de wensen en behoeften van de persoon.

Samengevat:

Netwerkbijeenkomst Sociale Rolversterking

Donderdag 20 April

Tijd: inloop 13:00, start programma om 13:30 uur.

Locatie: Middin, burgemeester Elsenlaan 170, 2288BH Rijswijk.

Programma:

  • Presentatie Darcy
  • Presentatie Middin
  • Introductie 3 daagse training ‘Creating Inclusive Lifestyles’
  • Vragenrondje
  • Borrel

Mocht u interesse hebben dan kunt u zich aanmelden tot 10 april 2023

via SRV@middin.nl

 

Vermeld in de aanhef dat het gaat om de SRV netwerkbijeenkomst op donderdag 20 april.

 

Graag in de mail de volgende gegevens:

  • Met hoeveel personen je aanwezig zult zijn,
  • Of er ondersteuning nodig is in het vertalen van de Engelstalige onderdelen.

 

Vragen?

 

Mail naar SRV@middin.nl

Of kijk op www.socialerolversterking.nl

 

 

 

We hopen je daar te zien.

 

SRV Nederland en Middin.